GTKB Kft

Magyar (HU)English (United Kingdom)Russian
A biztonságos és környezetbarát közlekedés szolgálatában
Cégünk küldetésének tekinti vevőink minőségi és gyors kiszolgálását. Felelős vállalatként célunk, hogy a biztonságos és környezetbarát vasúti közlekedést szolgáló termékeinkkel ugyanúgy helyt álljunk a XXI. században is, miként tesszük ezt már az 1950-es indulás óta – több, mint hatvan éve.

UNs 270 típusú kültéri ellenállás


Alkalmazási terület
Egyfázisú, 1250 Ω–os, 25 kV-os 50 Hz névleges adatokkal rendelkező hálózat rövid időtartamú (2 sec) zárlati áram korlátozása céljából készült ellenállás, amely alkalmas e rövid idejű zárlatok 60 másodpercenkénti folyamatos, károsodás nélküli elviselésére. Kültéri, természetes hűtésű, IP X3 védettségnek megfelelő kivitelű.

Felépítése
A szárazellenállás szögvas vázú, lemezekkel borított, porfestett fémházban helyezkedik el, amely négy M16-os csavarral rögzíthető az alaphoz. A vázhoz belülről kapcsolódnak a műgyanta szigetelők, amelyekre kerül felerősítésre a szigetelőanyagból készült vázszerkezet. E vázszerkezet tartja a kerámiákból álló betéteket, amelyekre speciális gombolyítással került felerősítésre az ellenállás huzal. A kivezetések a készülék tetején találhatóak. A huzal oly módon helyezkedik el a betéteken, hogy az ellenállás indukciószegény legyen.
Az ellenállás kialakítása növelt szigetelési biztonsággal rendelkezik, mivel a névleges 25 kV-os üzemi feszültséggel szemben 36 kV-os szigetelési szintű vizsgálaton esik át. Kialakítása a hazai környezeti viszonyok mellett magas élettartamot, folyamatos rendelkezésre állást, gazdaságos kialakítást képvisel, külön karbantartási igények szükségessége nélkül.

 
MŰSZAKI ADTOK
Névleges ellenállás 20 °C-on: 1220 Ohm
Maximális ellenállás üzemi hőmérsékleten: 1270 Ohm
Maximális üzemi hőmérséklet: 400 °C
Névleges áramerősség: 22 A / 2 sec
Névleges üzemi feszültség: 25 kV
Maximális üzemi feszültség: 27,5 kV
Bennfoglaló méret: 1600 x 1600 x 2700 mm
Teljes tömeg: 500 kg

Cégünk az UNs 270 típusú kültéri ellenállás gyártásán túl javítását és alkatrészeinek utángyártását is vállalja.